Dolandırıcılar Hukuk Ofislerine de Bulaştı En Sonunda !!!

Sevgili Okuyucularım Sormayın Başımıza Gelenleri…

Bir dolandırıcı şebekesi, Tan Hukuk başlığı altında neredeyse tüm Türkiye’ye “Borcunuzu ödeyin, ödemezseniz polisle evinize hacze geliyoruz” diye bir mesaj göndermiş.  Mesajı alanlar da internette Tan Hukuk diye aratıyorlar ya da 118’i arıyorlar ve böylece  benim ofis de dahil diğer başka isminde “Tan” geçen hukuk bürolarına ulaşıyorlar. Bu asılsız mesajlara inanıp bizleri arayanlar da beni ve ofisimi çok bezdirdiler de zaten diğer ofisler ne yapıyor Allah bilir!

Savcılığa gittim gitmesine, şikayet için ifade verdim vermesine de telefonlar kesilmiyor.  Bir telefon sussa diğeri susmuyor.  Bu asılsız mesajlara inanarak ofisi arayanların günahı yok diyen varsa, bence var!! İnsanlar uyanık olsa zaten gelen mesajın dolandırıcılık amaçlı olduğunu anlar ve güler geçer. Bir de ısrarla arayıp, mesajın nereden geldiğini öğrenmeye çalışan vatandaşlar var.  Vallahi bunaldım, bunaldık telefonlardan ofis olarak !!!

LÜTFEN BU YAZIMI OKUYANLAR DA, DOLANDIRICILIK MESAJLARINA İNANMASINLAR VE ASILSIZ OLDUĞUNU BİLSİNLER. BİR HUKUK OFİSLERİ KALMIŞTI BULAŞMADIKLARI ..

cil_1

Zira söylenmekte de haklıyım, çünkü aşağıdaki linkten ofisimin web sitesini ziyaret ederseniz; göreceksiniz ki, kocaman ilan var “Bu dolandırıcılık mesajının bizim ofisle ilgisi yoktur” diye.  O zaman hala aramaktaki ısrar nedir, anlayana aşkolsun…

Ofiste çalan telefonlar tansiyonumu çıkarttı size yemin ederim….

En tuhafı da kimi insan ciddi ciddi inanıp soruyor bize, “şu kişiye borcumuz var, nereye ödeyelim avukat hanım yeter ki hacze gelmeyin …” diye…. Aman Allah’ım ..

Benim gibi bu konulardan müzdarip olanlar mutlaka savcı ve polise gitmeyi eksik etmesin…. Ancak gelin görün ki, o kadar çok faili meçhul olan dolandırıcılık dosyası var ki.  Failin tespiti çok zor olmakla beraber, dolandırıcıların zarar verdikleri mağdurların haklarını tazmini bir o kadar daha da zor.  Ancak birinin de bu suçlarla uğraşması gerekiyor ki, failler dolandırıcılık suçunu işlemekten ve işlemeye kalkışmaktan kaçınsınlar… Hadi bakalım iş yine biz hukukçulara düşüyor ne diyeyim… Allah beterinden korusun.

Saygılarımla

Avukat / Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

gizem.tan@dgtanhukuk.com

twitter@avukatgizemtan

http://dgtanhukuk.com/blog

Sosyal Medyada Paylaş