Kadına Şiddet Ve Ülkeler Arasi Fark !

Kadına şiddet her yerde aynı… ama verilen cezalar, ödenen tazminatlar açısından ülkeler arasında ciddi farklılıklar var …  Sosyal medyaya yansıyan ve karşımıza tesadüf eseri çıkan kadına şiddet vakaları ise sadece milyonda bazıları .. bir de bilinmeyenleri var.  Alışılagelmiş olan ve kadınların dile getirmedikleri, affettikleri binlerce nefret söylemi, hakaretler ve binlerce tokatlar var ..

Sevgilisi olduğu söylenilen bir erkek tarafından kafasından vurulan ve sakat kalan Mutlu Kaya; yine bir asker sevgilisi tarafından öldürülen ablası Dilek Kaya bunlardan sadece ikisi … Peki faillere verilen cezaları nedir? Türk Ceza Kanunu kapsamında verilen cezalar ekseri 10 ile 15 yıl hapis iken; iyi halli ya da haksız tahrikten yararlanması muhtemel failler taş çatlasa 9 ,10 yıl yatıp yine topluma katılmakta… Mutlu Kaya’nın failinin çıkması olası aftan yararlanmaması için Cumhurbaşkanına yalvarışını, haykırışını izlemediyseniz izleyin …

Bu konu her ne kadar tartışılsa da, senelerdir artan kadın cinayetleri bile kanun kouyucuları yeni düzenlemeler yapma konusunda tetiklemiyor.  Ya da ne bekleniyorsa ben de bilmiyorum… Ne kadın cinayetleri , ne hayvanlara zulumler asla azalmıyor ve ne zaman azalacak da medeni bir ülke seviyesine gelebileceğiz bunu kestirebilmek çok zor ne yazık ki!

Bir avukat olarak işimiz, mevcut kanunlara göre müvekkilimizi savunmak; ancak kadına şiddet edeni de hayvana eziyet edeni de benim savunmam mümkün değil … Keşke her avukat benim gibi  duyarlı olabilse …  Bu canileri savunan avukat olmazsa, belki sadece bu bile caydırıcı sebep olmaya yetebilir.  Madem kanun koyucu action almıyor, biz action alalım avukatlar olarak !

Şu anda dünya basınında yer verilen Amber Heard, The Sun Gazetesi ve Johnny Depp davasını yakından takip etmekteyim.  Bu dava da kadına şiddet davasıdır.  Şu an Londra’da görülmekte.  Önümüzdeki hafta davanın sonuçlanması bekleniyor.  Ayrıntıları sizlerle paylaşacağım ….

Selamlarımla,

Av Gizem Tan

Sosyal Medyada Paylaş