KÖTÜ BİŞİ OLMASIN TAAM MI???

Mutluluğu, huzuru aldım kutuma koydum; zaman zaman çıkarıp okşuyor sonra da yerine koyuyorum.  Bunu yaparken de bozmadan, incitmeden, zarar vermeden yapmaya çalışıyorum.  Kötülük, huzursuzluk bulaştırmadan.  O kutunun içi hep temiz kalsın, hoyratlaşmasın istiyorum….

Güzellik bu, içten gelmeli; zorla olmaz öyle değil mi? Yok öyle değil. Huzursuzluğu kovunca oluyor, zorla güzellik geliyor.  Zorla geliyor da mühim olan onu baki kılabilmek; bunun için de her yol mübah.  Başarı için her yolun mübah olduğunu hayat da gösteriyor zaten.  Tökezlediğimiz her an dediğimiz “ah keşke zamanında …” lafı maalesef zamanı geri getirmediği gibi kaçan fırsatları da geri getirmiyor. O zaman ver Allah, “Kötü bişi olmasın emi?”

Benim ellerimin yaptığı gibi, elini açıp mutluluğu, onu, huzuru al ve kutuna koy; rafına kaldır ve çıkarıp çıkarıp öp, sev, okşa….

IMG_8226

Bana hangi kafada olduğumu soruyorsanız da ( ::))); “bilmem sanırım, içim güzel hissediyor.  Şu aralar huzur, sevgi, aşk, mutluluk bu kavramlarla aramı çok iyi tutmaya çalışıyorum.  Zaman zaman unutulsa da bu olgular; şu aralar pek gündemimde.  Siz de deneyin, iyi geliyor hayatı toz pembe görmek; biraz serinlik ve içsel doruk noktasının hissi ruhunuzu tüm kötülüklerden öteye götürüyor, iyi bakıyor….

Bu kadar özel mevzular kafi, gelelim hukuka.  Beni izleyenleriniz olduysa aşinadır; geçen hafta bir programda “zorunlu arabuluculuğu” konuştum.  Artık, devlet tamamen gönüllülük esasına dayanan arabuluculuğu bile zorunlu hala getiriyorsa; anlayın ki mahkemelerin iş yükü fena hem de çok fena…

Zorunluk arabuluculuk sistemiyle, “Konu bir daha kesinlikle mahkemeye gitmeyecek” diye bir şey yok, “zorunlu”dan kasıt, “önce arabulucuya, oradan sonuç alınmaması durumunda mahkemeye gitmek”tir. İLK ETAPTA ALACAK-VERECEK, TİCARİ, İCRA VE NAFAKA GİBİ UYUŞMAZLIKLAR için geçerli bir durumdur bu. Konunun yasalaşmasının ardından, tarafların kendi iradeleriyle tasarruf edebildikleri özel hukuk uyuşmazlıklarını içeren davalar, mahkemeye gitmeden önce arabulucu aracılığıyla çözüme kavuşturulacak. Yani ilk etapta borç, alacak, ticari, icra, nafaka gibi tarafların kendi açıp sonlandırabildiği davalar bu kapsama alınacaktır.

Saygılarımla,

Avukat / Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

gizem.tan@dgtanhukuk.com

twitter@avukatgizemtan

http://dgtanhukuk.com/blog

Sosyal Medyada Paylaş