Can Dündar ve “Hukukun Bittiği Yer Bakışı”

Ülkede haber yaptığı için tutuklanan gazeteciler de yok değil hani …

Haberin doğruluğu şöyle bir yanda dursun, nerede hukuk devleti ? Sen neredesin hukuk ? Bak sana ihtiyacı var gazetecilerin, insanların ..  Can Dündar, Erdem Gül ve daha nicelerinin…

Hep “hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adalet !” dedik durduk.  Ben ve daha niceleri günün birinde hukukçu olalım, mekteplerden avukat, savcı çıkalım diye dünya kadar eğitime vakit, para harcadık durduk. Aldığımız eğitim bitmedi ve bitmeyecek, meslek sahibi olduktan sonra da her daim kendimizi hukuki anlamda geliştirmek durumunda kalacağız.  Ama gel gelelim, Can Dündar ve Erdem Gül gibi gazetecilerin yapmış oldukları bir haberden ötürü, sanki devlet hainleriymişçesine yaka paça hapishaneye konulmuş olmalarına, tutuklanmalarına.

Sosyal medya, bu 2 gazetecinin tutuklanmasına adeta kin kusuyor.  Olayı yargılama durumum olamaz tabii, ancak hatırı sayılır, yıllardır gazetecilik dünyasına katkıları şüphe götürmeyen 2 insandan bahsediyoruz, ve tutuklanmaya karşı nefret kusanların da düşüncesi bu, 2 gazetecinin sadece görevlerini yapıyor olduğu.

Basın Kanunu madde 3’e göre, “Basın özgürdür. Bu özgürlük; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir.Basın özgürlüğünün kullanılması ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak; başkalarının şöhret ve haklarının, toplum sağlığının ve ahlâkının, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, Devlet sırlarının açıklanmasının veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla sınırlanabilir.”

  • Ayrıca bakın Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne: “Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır.” (1923)

can dundar

2 gazeteci ve diğer hak, hukuk bekleyen çoğu derdest dosyanın “bu ülkede hukuk vardır” sözünü söyletmeye yetecek vasıfta olması dileklerimle….

Saygılarımla,

Avukat / Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

gizem.tan@dgtanhukuk.com

twitter@avukatgizemtan

http://dgtanhukuk.com/blog

Sosyal Medyada Paylaş