Bükemediğin Tedbir Kararlarını Öpeceksin

Davayı açtınız, ancak duruşma gününün gelmesine epey var.  Bir de üstüne üstlük müvekkiliniz çok zor durumda manevi, maddi anlamda. Ne yapmanız lazım?

Açtığınız dava türüne göre hazırladığınız dilekçede aynı zamanda ihtiyati tedbir talebi olduğuna dikkat ediyor musunuz?  Bunu talep etmek de yeterli değil malesef.  Talep ettiğiniz ihtiyati tedbir talebinin mahkemece dikkate alınıp, ilgilii kurum, kuruluş ve kişilere müzekkere yazıldığından emin misiniz?  Siz siz olun, ne UYAP’tan ne de mahkeme kalemine elden verdiğiniz dilekçelerin takibini elden bırakmayın… Aksi halde, müvekkilinizi telafisi mümkün olmayan zararlarla karşı karşıya bırakmış olursunuz…

Aman diyeyim, sakın ha… Bir de şu var tabii ki, mahkemeyi inandırmadan, ikna etmeden tedbir kararı almak mümkün olamayabiliyor çoğu zaman…Bunun için de tüm belgeleri, gerekli ya da teferruat olduğunu düşündüğümüz yazışmaları da  yapıp birer örneklerinin dosyaya girdiğinden emin olmak şart.

mahkeme

Güya bir hukuk devletiyiz ve çoğu dosyada aldığımız ihtiyati tedbir kararları için bile gerek Hukuk Muhakemesi Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun tüm maddelerine avukatlar olarak sıkı sıkıya tabii olmak durumundayız.  Dilerim, 1 Kasımdaki seçimler de Türkiye’nin bir hukuk ve aynı zamanda laik, demokratik devlet olma özelliğine uygun olarak gerçekleşir ve de sonuçlanır.

Bükemediğin eli nasıl öpüyorsan, hukuk ve kanun gereği alınan mahkeme kararları ve tedbir kararlarını da öpmek durumundayız…Başka yolu yordamı yok.  Hukukun üstünlüğü deyip oturacağız!

Saygılarımla,

Avukat / Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

twitter@avukatgizem.tan

Sosyal Medyada Paylaş