Yasa Gereği Flört Edebilen Ancak Müsait Olmayan Kadınlarız

“Bir kadını 40 erkek ister 1’i alır, bir adamı 40 kadın ister; 40ı da alır çünkü erkek vicdanlıdır, kıyamaz hiç bir kadını değerlendirmeden göndermeye :))).”

Bu  şu aralar sosyal medyada dönen espri konularından biri.  Erkek kadın arasında  sadece biyolojik fark yok malesef, bu memlekte yasalar ve diğer düzenlemeler de malesef bu eşitsizliği destekler nitelikteler.

Biliyorsunuz ki, Türk Dil Kurumu’nun (TDK), sosyal medyada oldukça tartışılan ‘müsait’ kelimesi için verdiği karşılık, TBMM Genel Kurulu’nda da gündem oldu.  Konuyu Genel Kurul’da gündeme ilk olarak HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel getirdi: “Bu iktidarın zihniyeti bakıyoruz Türk Dil Kurumu’nda karşımıza çıkıyor. ‘Flört etmeye müsait’ diyerek bir kez daha kadını hakir gören, aşağılayan, eşitsizliğinin üzerine vurgu yapan, cinsiyetçi sömürüye açık bir söylem…”

Ben de baktım, bakmam mı, TDK internet sitesindeki sözlüğünde “müsait” kelimesinin anlamlarından biri, “fl ö rt etmeye haz ı r olan, kolayca fl ö rt edebilen (kad ı n)” olarak açıklanıyor.

Tecavüze uğrayan kadın, namussuz gözüyle bakılan kadın, mahkeme önünde erkeğin karşısında mağdur olan yine kadın, nedir bu kadın mağduriyeti; bu eşitsizlik ne zaman son bulacak kardeşim….

Hem sonra kolayca flört edilen erkeklere ne denir, p… mi yoksa başka bir şey mi ?  Neden buna açıklık getirilmiyor hı? Sonra bekleyelim kanunlarımız Avrupa Standartlarında, Avrupa Birliği’ne yakışan yasalardan olsun.

Bir de şu var zina ve kürtaj’da zaten hep kadın suçluydu; buna şimdi bir de flört eklendi.

Ayrıca bildiğim kadarıyla flört çift taraflı yaşanıyor. Erkek ve kadın flört etmeden hayat arkadaşlarını bulamazlar bu bilinen bir gerçektir.  Bu  kadını aşağılayan düzenlemleri getirenler müsait olmadıkları gibi flört de etmiyorlarsa hiç birinin sevgilisi, karısı, kocası yok mudur acaba?

flort

İlla flört edilince, seks de yapılmış olmuyor.  Zira, bu düzenlemeyi getirenlerin aklı başka yerde olsa gerek.

Dişi köpek kuyruk sallamadan erkek köpek gelmez, yanaşamaz denir ancak çoğu flörtü de başlatan kadın değil erkektir biliyorsunuz. Ya buna ne demeli?

Kürtaj ve zinadan sonra şimdi de sıra flörtte demek ki, zaten bunların hiç birinde erkek yok ne yapıyorsa hep kadın yapıyor.  Şeriat kanunlarının mantığında da kadını aşağılama, hor görme vardır.  Kadın yüceltileceğine hep yerin dibine vurulur, adam yerine konmaz. Ülkemizde de malesef çoğu doğu şehrinde aileler çocuk sayılarını verdiklerinde kız çocuklarını, çocuk sayısına dahil etmezler asla.

Umarım ülkemize şeriat kanunları gelmez… zira görünen köy de kılavuz istemez ama.  Belki yıllar öncesinde TDK’nın kapatılması konusu tekrar gündem kazanır; ancak bu da sonuç değil ki; mantalite değişmedikten sonra….

Zira yazımı sonlandırıken, ben ve benim çevremdeki çoğu bekar bayan arkadaşım FLÖRTÜ severiz bizi HAKEDEN SEVDİĞİMİZ ADAMLA,ancak MÜSAİT DEĞİLİZ….

Saygılarımla,

Avukat/Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

twitter@avukatgizemtan

Sosyal Medyada Paylaş