Zaman Katildir !

Sevgili okurlarım,

Doğrusal olmayan zamanin ne olduğunu duydunuz mu?

Zamansızlık yaşadınız mı, yaşayabildiniz mi, yaşamak istediniz mi hiç?

Ya, bir gün sonrayı düşünmeden yaşamaya çaliştiniz mı?

Endişe ve korkularınızı, gelecek planı yapmayı bir tarafa bırakabildiniz mi hiç?

Hayır mı? O zaman bunu ilelebet yapayamayacaksınız demektir…Strese alışan vücudunuz ve yapınız bu şekilde hüküm sürecek demektir..

Peki ya hiç zamanın duygularınız üzerindeki etkisini izleyebildiniz mi? İşte bu benim gözlemleyebildiğim bir konu.  Zamanin nasıl sinsi bir katil olduğunu iyi bilirim ben.  Onca güzel duyguyu, sevgiyi, özlemi, umudu yok edebildiğini herkes gibi ben de bilirim.  Bunu bilebilecek kadar yaş aldım sanırım …. Karşılığında, senden aldıklarının karşılığında seninle alay eder gibi neyi verdiğini anlamam biraz geç oldu sadece … Neymiş biliyor musunuz sana verdiği “Sabır”, dalga geçer gibi sadece kuru bir “sabır” öyle ki, sabrede sabrede umudun sadece o andan daha kötü olmaması için niyette bulunmak olduğunu anladığın anda da yüzüne ağır bir fiske yemişcesine dumura uğradığın o an var ya işte “o an” ….O andır sana desturu öğreten … Bir soğuk su iç işte sen o anı yakaldığında, yapacak bir şey yok sadece nefes egzersizi yap bakalım derin derin yoga seanslarında öğrendiğin gibisinden … Sormayın bu “zaman” konusuna çok taktım şu ara … Birkaç haftaya yeni yaşımı da almış olacağım hem … “Dile hayattan ne dilersen dile” gibi bir ses kulağımda çınlarsa eğer pastamı üflerken 1zamansızlık” dileyeceğim kendim için :)))

Gelelim hukuksal konulara … Peki “zaman” nasıl işliyor sizce temerrüd haline düşen borç ve ödemelerimizde? Koronavirüsü sebebiyle karantina altında olduğumuz şu günlerde zamanı gelen borçlarımızı ödemek zorunda mıyız sizce? Cevap tabiikim, no excuse !!!, Virüs ve karantina süreci ödemenin süresini sadece zaman olarak öteletiyor ancak yükümlülüğü yok etmiyor.  Bu borca kredilerden tutun da aidatlar, ev kiraları kredi kartı ödemeleri, elektrik faturlarından tutun da tüm faturalar giriyor …

Yasal olarak karantina durumunun bu yükümlülüklere bir faydası yok sevgili okurlarım.  Yani ödeme her ne türde olursa olsun acilen ödemekle yükümlüsünüz, aksi falde yasal faizli bir şekilde ödemek zorunda kalirsiniz haberiniz olsun ….İcra ve hacizlerle uğraşmak istemiyorsak ödemelerinizi zamanında yapınız !  Adliyeler kapalı şu anda, ancak açıldığı an bizler yine cüppelerimizi giyip adliye koridorlarında koşturacağız, hatırlatırım! …UYAP her ne kadar icra ve iflas takiplerinin durudurulduğuna dair resmi gazete yayınlandığını duyurmuş olsa da ….

Avukatları genel olarak sevmeseniz de, nefret etmeyiniz 🙂

Sevgilerimle

Avukat Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

 

Sosyal Medyada Paylaş