Foreks İşlemlerinde Mağduriyet

Sevgili okuyucularım,

Ne çok mağdur olan var şu Foreks işlemlerinden …

Ofisime bu mağduriyetler için ayrı bir danışma hattı kurdursam yeridir.
Yazılarımı takip eden okuyucularımdan olsun, referansla gelen müvekkil adaylarım ya da halihazırda üzerinde çalıştığım derdest dosyaların müvekkilleri olsun, forexteki kaldıraçlı işlemler sonucu kayıp ettiklerini iddia ettikleri 100.000 TL ile 1 milyon TL arasında değişkenlik gösteren miktarları geri kazanabilmek ve zararlarını tazmin ettirebilmek için ofisime başvurmaktadırlar.

Bir avukat olarak nasıl bir yol mu izliyorum böyle durumlarda ?

Tabii ki dava açmak en kestirme ve hukuki netice alabilmek için tek yol ;sonuçta foreks oynayan kişinin maddi zarara uğramasında aracı kuruluşun  Sermaye Piyasası Kanununa aykırı bir girişimi ve faaliyeti olduysa ve müşterisini yani müvekkilimi yanlış yönlendirdiyse bu eylemi hem Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eder ve Savcılığın devreye girmesi gerekir hem de tazminat davası açma hakkını bize verir. Bunun da öncesinde özellikle de aracı kuruluşun,  Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında pörtföy yöneticliği ve Sermaye Piyasası işlemi yapmaya yetkisinin/ izninin olup olmadığının ve yine SPK kapsamında hukuka aykırı davranıp davranmadığının tespiti ve araştırılması gerekiyor. Bu konuya vakıf olanlar bilir, SPK kapsamında pörtföy yöneticiliği yapabilmesi için bir aracı kuruluşun, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilmiş bir yetki belgesi bulunmalıdır işte bunlar da dava konusu yapılmadan işin içinden çıkılamayacak durumlardır.

Denetlenen kuruluşlarla sorun yaşamanız durumunda hukuksal olarak haklarınızı aramanız mümkün olur. Fakat lisans belgesine sahip olmayan firmalar için aynı haklar söz konusu değildir.

Benim şu anda foreks işlemi yapıp da işlerin ters gittiğini düşünen kişilere tavsiyem şunlar olabilir; zira önerilerimi dikkate almanızı tavsiye ederim aksi halde tüm varlığınızı yoğunuzu bu işlemlerde kaybetmeniz mümkündür.

1-Lisans belgesine sahip olmayan aracı kuruluşlardan işlem yapmayın !

2-Demo hesap avantajını kullanın !

3-Gerçeğe yakın beklentileriniz olsun, fazla uçmayın 🙂

4-Yüksek riskli işlere girmeyin ve büyük riskler almaktan kaçının !

5-Yüksek kaldıraç kullanmak ve milyoner olmak zorunda değilsiniz …Orta kararda gidin …

Bu konularla sorun yaşayanlar ve hukuki desteğe ihtiyaç duyanlar bana yazabilirler veya ofisimden randevu alabilirler.

 

Saygılarımla,

Gizem Tan Kurucu Avukat/ Arabulucu Gizem Tan

D&G Tan Hukuk

 (212) 284 90 09

T  (212) 284 90 06

G (530) 233 39 39

F   (212) 284 90 12

E gizem.tan@dgtanlaw.com

A Levent Loft Residence No.201 Kat.9 Daire.135

  1. Levent-İstanbul

www.dgtanhukuk.com

Sosyal Medyada Paylaş