Ey Demokrasi Yakışırsın Sen Türkiye’ye !!!

Veeee geldik işte 7 Haziran’a… Türkiye’nin kaderini belirleyeceği güne.

Bir iş sebebiyle Ege’de bulunan ben, koştur koştur uçağa yetişip, İstanbul’a varıp vatani görevimi yerine getirebilme derdindeyim.  Seçim sonucuyla ilgili az çok herkes gibi fikir yürütebilirken, bu seferki seçim sonuçları için pek bir fikir yürütemiyorum, sanki beklenilenin dışında bir sonuç olabilecekmiş gibi geliyor.

Demokrasinin olduğu bir ülkede yaşadığımızı düşünen bizler, bence bu seçimde bunun gerçek olup olmadığını görecekmişiz gibi geliyor.

Bu arada seçim kesin olaysız bitmeli.  Zira, yabancı basın da bildiğiniz üzere Türkiye’deki medya, yargı ve özellikle de siyasi hayatın sadece tek bir partinin hegomanyası altında devam ettiğini haber yapıyor ve ülkemizi ağır eleştiriler altında eziyor.  Ülke elden gidiyor eleştirileri, umarım demokrasinin olumlu gücü ve istikrarıyla son bulur.

Bu yıl seçim sonuçları üzerine de vatandaşlar daha  bir duyarlı olmalı ki, seçim sonuçlarının çarptırılmaması için  tüm ülkede geniş asayiş önlemleri alınıyor; insanlar sandıklar başında geçen yıllara oranla daha da bir şevkle sayman olarak görev alıyorlar.

Her parti kendi düşünce sistemine göre haklı bir politika izliyordur muhakkak !!! Bu anlamda kendi gerçeğini bile hayalleştirerek, kendine göre haklı siyasi düşünce yapısı belleyip; bunu seçmenlere kabul ettirebilmek için elli taklalar atıp, emek harcayan en küçük ve adından en az bahsettirebilen siyasi partinin emeğini  ve çabasını bile takdire şayan buluyorum.

Zira, ben bir demokrasi çocuğuyum.

Haydi Türkiye, faşizmin önünü kesmek için Anayasa’dan doğan  demokratik bir hak olan seçme hakkını kullan ve seçim sonuçlarına da sahip çık ve oyların hırsızlığını engellemek adına oyunun demokratik sonucunu da takip et, edebil…..

Hayırlı Seçimler ve Sonuçlar Dilerim.

Saygılarımla

Avukat / Arabulucu Gizem Tan

www.dgtanhukuk.com

gizem.tan@dgtanhukuk.com

Sosyal Medyada Paylaş